Nordvik Grupperingen tar åpenhetsloven på alvor og jobber internt og sammen med våre leverandører for å sikre grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold. Respekt for mennesket er et av våre sentrale verdivalg.
På denne siden finner du informasjon om åpenhetsloven og våre aktsomhetsvurderinger.
Nordvik Gruppen AS erkjenner sitt ansvar for å sikre at leverandørkjeden opererer bærekraftig, med et særlig søkelys på menneskerettigheter og gode arbeidsforhold. Vi utfører årlige vurderinger av både vår egen virksomhet og vår leverandørkjede i henhold til Åpenhetsloven.
Vår tilnærming til aktsomhetsvurderinger er basert på OECDs modell for aktsomhetsvurderinger for ansvarlig næringsliv. Vurderingene gjennomføres som følger:
· Oppdatering og offentliggjøring av redegjørelsen innen 30. juni hvert år.
Nordvik Gruppen AS jobber mot diskriminering på grunnlag av kjønn, graviditet, permisjon ved fødsel eller adopsjon, omsorgsoppgaver, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsnedsettelse, seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Det er ikke avdekket diskriminerende forhold i bedriften, og dette overvåkes løpende. Vi har klare rutiner for varsling beskrevet i vår personalhåndbok.
Vi deltar aktivt i NHOs «Ringer i vannet» program, regjeringens «Nye muligheter», og samarbeider med Frem Bodø AS for å rekruttere og tilrettelegge arbeidsplasser for personer med spesielle behov og nedsatt funksjonsevne. Vi eier også en andel i bærekraftsenteret Egna AS, som utvikler sirkulære forretningsmodeller og lokale verdikjeder.
Nordvik fagskole rekrutterer lærlinger og deltar aktivt på skoler og arbeidsmesser for å spre kunnskap og øke kvinneandelen som søker bilfag. Prinsipper, prosedyrer og standarder for likestilling er forankret i våre strategier, personaladministrasjonsverktøy og personalhåndbok. Styret og ledelsen er bevisste på tiltak for å fremme likestilling og hindre diskriminering.
Vi identifiserer våre viktigste leverandører basert på størrelse, antall transaksjoner og påvirkningsgrad, og vurderer dem ut fra følgende kriterier:
Vi har vurdert redegjørelsene fra fem utvalgte leverandører og funnet at de viser en målrettet innsats for å etterleve Åpenhetsloven. Derfor anser vi det ikke som nødvendig å undersøke tredjepartsleverandører til disse bedriftene ytterligere.
I våre interne kartlegginger har vi ikke avdekket avvik som krever nye tiltak. HMS-arbeid gjennomføres lokalt med støtte fra sentral HR, miljø og kvalitetsavdeling, bedriftshelsetjenesten og vi benytter kvalitetsverktøyet BUS Kvalitet.
Lokasjoner i Nordvik AS er bundet av Biloverenskomsten og andre tariffavtaler. Vi har utarbeidet objektive, kjønnsnøytrale lønnsoppsett og jobber for å øke andelen kvinnelige ansatte i tradisjonelt mannsdominerte roller. Vi fremmer likestilling gjennom systematiske arbeidsprosesser og forbedringsarbeid (PDCA).
Årlig offentliggjør vi en rapport som beskriver vårt arbeid i henhold til Åpenhetsloven.
Skulle du ha ytterligere spørsmål til temaet om åpenhetsloven og våre aktsomhetsvurderinger, ta kontakt med kommunikasjonssjef i Nordvik Gruppen.